miercuri, 20 august 2008

Zodia maximelor

Da, astazi sunt in zodia maximelor...
Zice asa : " Cu prostul nescolarizat/ Telupti putin si ai scapat./ Dar duci o lupta colosala/ Cu prostul care are scoala." Am descoperit de ceva timp cat adevar se ascunde in cuvintele astea. Si cat de usor te poate pacali un prost "care are scoala". era o vreme cand discutiile "filosofice" ma impresionau si im placea sa ma joc de-a "speta" si sa creez situatii ipotetice, habitatul ideal pentru personajul de mai sus. Si, din speta in speta si din ipoteza in ipoteza ajungem la a doua maxima a zilei : "Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti." De ce m-o fi facut mama miloasa?:P Sa-mi pese atat de mult de sentimentele altora? Si uite-asa isi complica omul viata.
Cheful de joaca mi-a pierit de ceva timp... Filosofie nu mai fac decat cu prietenii mei buni si, pe deasupra, si destepti (mai mult sau mai putin scolarizati:D). Spetele le-am inchis in sertar la un loc cu cartile de Drept civil, iar situatiile ipotetice.... pe astea le astept sa se transforme in realitate.
Partea proasta e ca de personajul cu pricina tot n-am scapat. Iar partea buna, ca, incercarile lui patetice de a impresiona au inceput sa semene cu o comedie. Nu una cu Louis de Funes la care razi din toata inima si ale carei replici le tii minte o viata, ci una ieftina (nu dau exemple, pentru ca gusturile nu se dicuta) pe care o vezi azi si ai uitat-o pana te duci la culcare...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nu se stie niciodata cat mai ai pana sa te faci complet de ras, niciodata nu sti sa renunti, decat pana cand e prea tarziu...se pare ca nici personajul de mai sus inca nu a ajuns la acesta limita....cine stie...poate poate...renunta la ceva din trecutul sau care nu l-a putut avea....dar slabe sanse...o incercare esuata e greu de uitat sau greu de trecut peste....dar intotdeauna de invatat din ea...se pare ca acest ultim lucru ii cam e imposibil...:-??